Száraz köhögés

Száraz köhögés

A köhögés akaratlan reflex, védekező mechanizmus, amely révén a szervezet igyekszik megvédeni a felső légutakat a levegőben terjedő irritáló anyagok vagy fertőző ágensek támadásától. A hurutos köhögéssel ellentétben száraz köhögés esetén nincs felszakadó váladék a köhögés közben.

tartós és zavaró köhögés

váladék nincs

mellkasi fájdalom

A száraz köhögés a légutak vírusfertőzésének jele lehet. A köhögés ez esetben idővel átfordulhat hurutos köhögéssé. További lehetséges okai: gyomor-nyelőcső reflux, különböző irritáló anyagok hatása (például cigarettafüst), finom porok (mint amilyen a szmogban van), illetve akár az is, ha a levegő túl hideg.
Bár a köhögés hasznos védekező mechanizmus, amikor a túlzott mértékű száraz köhögés megzavarja az alvást, bántja a torkot, és a köhögési rohamok mellkasi fájdalmat okoznak, akkor érdemes lehet csillapítani azt.

Azonban, ha a kezdeti száraz köhögésből hurutos köhögés lesz, segítségünkre lehet a Fluimucil termékcsalád. Hurutos köhögés esetén a Fluimucil kettős hatásának köszönhetően nemcsak a váladékot oldja, így könnyítve a légzést, de antioxidáns hatásával a tüdősejtek védelméhez is hozzájárul.