Acetilcisztein hatóanyag
Létezik olyan hatóanyag, amely hurutos köhögés esetén egyszerre oldja a nyákot, segíti a légcsőben és a légutakban lerakódott nyák ürítését, így könnyítve a légzést, és még antioxidáns hatása által a tüdősejteket is óvja?

Igen, a Fluimucil termékcsalád hatóanyaga, az acetilcisztein ilyen.

Az acetilcisztein hatóanyag különösen olyan megbetegedések kezelését segíti elő, amelyek jellemzője a sűrű, viszkózus nyák képződése, így megfázásos megbetegedések, hörgők akut vagy krónikus gyulladása, illetve az influenza kezelésére is alkalmas. Orvos, vagy gyógyszerész rendelkezése alapján mucoviscidosis (másnéven: cisztikus fibrózis) esetén is kezelésként szolgál, amelynek a jellemzője a mirigyekben képződő sűrű nyák.

Az acetilcisztein nyákoldó hatását már órákon belül érezni lehet. Küldetése a köhögés átmeneti fázisában történő letapadt, sűrű nyák feloldása, ezáltal a légzés könnyítése. Javuláskor a légúti váladék hígabb és kevésbé tapadós, így könnyebben felköhöghető. Ez az állapot a készítmény szedése esetén a második vagy a harmadik naptól várható.

Az acetilcisztein hatását növeli a bőséges folyadékbevitel, illetve a dohányzás mellőzése, ugyanis az utóbbi hatására nagy mennyiségű, sűrű váladék keletkezhet a légutakban.

Érdemes odafigyelni arra, hogy acetilcisztein hatóanyagú Fluimucil terméket ne alkalmazzunk köhögéscsillapítókkal egyidejűleg. A kombináció a köhögési reflex túlzott elnyomását eredményezi, amely légúti fertőzéseket és hörgőgörcsöt okozhat túlzott váladék-felhalmozódás eredményeként.

Találja meg az Önnek megfelelő Fluimucil terméket.